søndag den 10. februar 2013

Rosa...

...som da ikke er spor Rosa overhovedet.

Dejlig, dejlig trøje. Jeg strikkede den i januar måneden, bl.a. fik ærmerne nogle ordentlige omgange (inkl. en enkel småfejl, som en god minde) men blev ikke glad, fordi den flanede forneden. Så hæng den lidt over en stol, og grinede af mig. For nogle dage siden tog jeg mig endelig sammen, klippede den fla(b)nende rib af, og strikkede en ny med færre masker, og den blev for stram. 3. gang blev lykkens gang, og nu er den perfekt.


Den er strikket i original garnet Loden fra Madil Yarns. Engang købt på en udsalg til halv pris, for ellers er garnet pænt peberet. Nu er trøjen strikket for kr. 216.


Der er historie bag mønstrene i trøjen. Jeg har lige nu bogen "Fiskertrøjer og andre klassiske trøjer" fra Uuve Snidare på lån fra biblioteket (hvis nogen har den til salg, hører jeg det gerne!).

I bogen omtales mønsteret i midten som nettet, og symboliserer den store fangst = overlevelsen. Det ses ofte på en fiskers trøje. Snoningerne i hver side (og på ærmerne) er rebet. Et af fiskerens vigtigste redskaber og "det som holder ham fast ved livet".


Jeg kan godt lide sådan nogle historier, og tankerne bag de gamle arantrøjer, som blev strikket til fiskerne. Men mest glad er jeg nu for min dejlige vams, som vil lune mig i mange timer fremover.


Faktaboks:
Mønster: Rosa fra bogen "Suveræn Strik" af Lene Holme Samsøe
Pind: 4,5 og 5 mm
Garn: Loden af Madil, udgået der, men sælges nu via Gepard
Hot/not: total hot, er superglad
Ændringer: ja, 2. 1) Jeg strikkede den rundt. LHS lægger tit op til, at hendes designs strikkes frem og tilbage og syes sammen. Om jeg gider....., for- og bagstykke er alligevel fuldstændig ens, så. Ærmerne er også strikket rundt.
2) Halsafslutningen er henne i vejret ifølge mønsteret. Sæt nogle masker til side, og så binder vi ellers nogle af osv, ellers tak. Der blev brugt vendepinde, meget nemmere.

8 kommentarer:

monaelisabeth sagde ...

Hvor er den bare fantastisk flot !
jeg har købt garnet og bogen ligeså, så nu er det bare at komme igang. Heller ikke jeg kunne drømme om andet end at strikke rundt !
Din Rosa klæder dig utroligt godt - og det er en skæg historie med fiskernes net. Det giver jo mening alt sammen :o)
hilsen Mona

Lin sagde ...

Rigtig laekker, og farven er saa flot. Den bog maa jeg da lige have et kig paa. Kan ogsaa godt lide naar der er en historie og symbolik bag et moenster.

Kludemutter sagde ...

Hvornår i skønne sammen .;))
Den er blevet så flot i den blå farve.
Tak for historien om mønstret i den.

Yt.

Uldbegavet sagde ...

Allerførst må jeg sige, at trøjen er superskøn. Garnet er vildt lækkert og farven perfekt til dig.
Historierne om snoningerne er sjove, der har været omtanke bag de gamle trøjer og sikkert strikket mange ønsker ind om overlevelse i et barsk erhverv.
Godt at du er sådan en superstrikker, at du bare lige kaster dig ud i diverse ændringer.

Ulla Røjkjær sagde ...

Skøn blå Rosa du har lavet Tineke..

Jeg bliver også så irriteret over alt det monteringsarbejde der slet ikke er nødvendigt... L.H.S. er ikke den eneste designer der synes vi skal "spilde" vores tid med nål i stedet for pinde;)
Det er godt vi selv kan lave om på opskrifterne, så det passer i vores kram..

Ulla Røjkjær sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Lea sagde ...

Ih, hvor er din ikke-rosa Rosa altså bare flot!!!

Godt du fik gjort den færdig; den gør jo mere gavn på dig end på den stol :-)

GrenDesign sagde ...

Hvor er den fin -I er skønne sammen! Og farven er blåååååå....me like :-)